Τζώννης, Παραδοσιακή Κουζίνα, Νάξος

 

 

Γλώσσα: English Greek

BOOK A ROOM

 

Χάρτης Νάξου
Χάρτης Νάξου
 

Κόκορας κρασάτος χωριάτικος

Υλικά:

Ένας κόκορας, Ντομάτα, Πράσινη και κόκκινη πιπεριά, Κρεμμύδι, Κανέλα, Αλάτι, Πιπέρι, Κρασί λευκό, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα και τον τεμαχίζουμε. Τον τσιγαρίζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί την κανέλα το κρεμμύδι τις πιπεριές το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου. Σερβίρεται με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες Νάξου.

 

Κατσικάκι (ή αρνάκι)λεμονάτο

Υλικά:
3 έως 4 κιλά μπουτάκια κατσικιού, Λεμόνι, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Μουστάρδα, Αλεύρι

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε σε μερίδες τα μπουτάκια και τα πλένουμε, τα τσιγαρίζουμε στο λάδι ρίχνουμε λεμόνι ρίγανη αλάτι πιπέρι, σιγοβράζουμε για μία ώρα στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα για να δέσει η υπέροχη σάλτσα του.
Σερβίρεται με πατάτες φούρνου ή ζυμαρικά.

 

Κουνέλι με κόκκινη σάλτσα

Υλικά:
Ένα κουνέλι, Αλάτι, Πιπέρι, Βασιλικός αποξηραμένος, Ντομάτα, Κρεμμύδι, Σκόρδο, Κρασί κόκκινο, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε σε μερίδες το κουνέλι, πλένουμε καλά, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το βασιλικό το κρεμμύδι, το σκόρδο και βράζουμε για μισή ώρα και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα ακόμα. Σερβίρεται κυρίως με ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές Νάξου.

 

Χοιρινό φούρνου στη γάστρα

Υλικά:
3 έως 4 κιλά χοιρινό σπάλα, Σκόρδο, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι, Λεμόνι, Αλεύρι, Μουστάρδα, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το κρέας ανά 2 κιλά, το πλένουμε καλά, κάνομε τρύπες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα αλάτι σκόρδο και μπαχάρι και το πιπέρι εξωτερικά. Περνάμε το κρέας σε δίχτυ το τοποθετούμε στη γάστρα με λίγο λάδι και το ψήνουμε για 2 ½  ώρες στους 250Ο. Για τη σάλτσα παίρνουμε το ζουμί μετά το ψήσιμο προσθέτουμε αλεύρι μουστάρδα και λεμόνι για να δέσει. Σερβίρεται κυρίως με πατάτες φούρνου.

Αρχική | Ιστορία | Υπηρεσίες | Μενού | Σπεσιαλιτέ | Δωμάτια | Φωτογραφίες | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία